Våre ølsorter
Caddie er et lyst hveteøl av typen belgisk wit. Det er brygget med lokal malt fra Bonsak gårdsmalteri og krydret med korianderfrø, appelsinskall og paradiskorn.
Perfekt tørstedrikk etter en runde på golfbanen, og passer fint til sjømat.
Drengen er ofte mer ovlin med gårdsutstyret enn bonden sjøl, selv om drengen på Fæby nok vil si seg uenig i det. Dette er en amerikansk pale ale med innslag av rugmalt for å gi litt ekstra fylde og kompleksitet. Et allsidig øl som smaker til alt, fra krydret eksotisk til norsk tradisjonskost.
Kvardagsknipa er en moderne IPA, hvor rikelige mengder humle er tilsatt etter kokeslutt og i gjæringstanken for å få fram mest mulig smak og aroma, noe som gir den et uklart utseende. Kvardagsknipa preges av sitrus- og tropiske toner fra amerikanske humletyper, og passer bra til godt krydret mat, eller alene.
Kvitjlabekk er en amber ale brygget med RedX malt, som gir ølet et ravfarget utseende og tydelig maltprofil. Maltfylden balanseres fint av bitterheten fra klassiske amerikanske humler. Prøv den gjerne til pinnekjøtt, hamburger eller pizza.
Taltjkaill er en amerikansk blonde ale brygget med lyse malttyper fra Bonsak gårdsmalteri på Skogn. Sammen med fruktige toner fra moderne amerikansk humle gir de en frisk og lettdrikkelig øl, som imidlertid ikke er «taltjåt» på smak.
Passer godt til lettere matretter som fisk, kylling og svin, men kan like fullt nytes alene, men da gjerne i godt selskap.
Ifølge gammel folketro ble natten til 13. desember kalt LUSSI LANGNATT. Da dro Lussi og trollfølget hennes rundt og sjekket at folk var i rute med juleforberedelsene, og folk gjorde lurt i å holde seg innendørs.
LUSSI LANGNATT er en porter brygget med lokal malt og tilsatt rikelige mengder lakrispulver fra Gold of Italy.
Den passer til desserter, eller kan fint nytes alene foran peisen på mørke vinterkvelder.
Å gå eller kjøre lausreipa betyr å ferdes uten bør eller lass. I overført betydning vil det si å være fri og frank, eller "ungkar og spellmann" om du vil.
Lausreipa er et gyldent, humlepreget øl brygget med trøndersk malt og klassiske humletyper fra Amerika.
Ølet passer godt til fet og krydret mat, men kan gjerne nytes alene.
Nordmenn vil nødig være til bry med å få ting tilsendt ved bordet og ligger heller langstrakt over servicet med vår Norwegian arm.
Dette er en single malt and single hop (SMaSH) pale ale, hvor vi bruker en malttype og en humletype for å fremheve deres karakterer. Hvilke typer vi bruker varierer fra batch til batch.
Prøv den gjerne til asiatisk mat, hamburger eller fredagstacoen.
Feeling pig er et øl laget til ære for Verdals store skisønn, Sture Sivertsen, som i TV-intervju etter seieren på 10 km klassis i Falun VM i 1993, proklamerte "I felt very pig today".
Det er en farmhouse ale brygget med lokal malt, belgisk gjær, samt rikelige mengder amerikansk humle, som gir et friskt og fruktig øl.
Gjertruds julevarmer er en mørk lager av typen doppelbock, hvor maltet er i førersetet. Her finner du toner av karamell, kjeks, nøtter og tørket frukt.
Med dette ølet ble vår egen Arne Marius Haugen norgesmester i hjemmebrygging i 2017.
Det passer godt til kraftige kjøttretter, ost, dessert, samt til peiskos når julefreden har senket seg.