Ølvisjon

Vår visjon - Fæby bryggeri as

Ølvisjon

Her på Fæby Bryggeri tilstreber vi å brygge smaksrike men balanserte øl vi liker godt selv. Vi er inspirert av amerikansk «craft beer» tradisjon, hvor humle ofte har hovedrollen, men går likevel ikke av veien for å brygge mer tradisjonelle tyske, britiske og belgiske øl, hvor malt og gjær får mer plass. På den måten har vi noe for enhver smak, både i puben og i gårdsbutikken.

Lidenskap

Jørund har også drevet med hjemmebrygging en årrekke. Det var lidenskapen for ølbrygging som førte Arne Marius og Jørund sammen, og som dannet utgangspunktet for Fæby Bryggeri. Vi er opptatt av å ivareta gleden og lidenskapen vi opplevde som hjemmebryggere, etter hvert som bryggingen øker i skala og omfang. Derfor utforsker vi stadig nye ølstiler, eksperimenterer med råvarer, og roterer på utvalget i puben. Det gjør det artigere for kunden å komme tilbake, og artigere for oss som brygger.

tappekran-bryggerhuset

Råvarer

For å brygge godt øl trengs det gode råvarer. Sentralt i våre øl er malt fra Bonsak Gårdsmalteri på Skogn. Tyson Weaver og Bodil Oust hos www.bonsakmalt.no leverer malt av høy kvalitet, som er med å gi våre øl særpreg samt «trøndersk terroir». Vann er også en viktig ingrediens i øl, og Leksdalsvannet har vannkvalitet i verdensklasse. I tillegg har vi tilgang på spennende råvarer på gården, som vi vil ta i bruk i økende grad framover.

råvarer-ølvisjon

Kompetanse

Å brygge godt øl krever kompetanse. Medeier, og maestro på bryggeriet er Arne Marius. Han startet med hjemmebrygging i 2014 og har tatt hjem en rekke utmerkelser for sine øl i både inn- og utland. I 2017 ble han Årets hjemmebrygger i Norge, hvor han vant med ølet Gjertruds julevarmer. Samme år ble han nr 3 i verdens største hjemmebryggerkonkurranse, NBC, med samme øl. Arne Marius sørger for stadig å fylle på med kompetanse, og studerte i 2020 WBA Concise Course in Brewing Technology ved Siebel Institute of Technology, som er en av verdens mest anerkjente utdanningsinstitusjoner innen brygging.

90698665_1145790279093840_7897271420739125248_o

VÅR ØLFILOSOFI

Vår filosofi er å selge ølet direkte til forbruker, fra vårt taproom eller vår gårdsbutikk. På den måten har vi full kontroll lagringsforhold før salg, kontroll på kvaliteten når det når kunden, samt at vi kan gi råd angående mat-og ølkombinasjoner, lagringstid og temperatur. Slik skal vi bidra til skamgode mat- og drikkeopplevelser.

Vi skal ha noen faste ølsorter i gårdsbutikken. Ellers skal vi leke oss, eksperimentere og rotere på utvalget i puben. Ved å gjøre det tror vi det blir artigere for kunden å komme, gang etter gang, samt artigere for oss som brygger.

MAT_FÆBY_40