Vår visjon - Fæby bryggeri as
Ølvisjon
Her på Fæby Bryggeri tilstreber vi å brygge smaksrike men balanserte øl vi liker godt selv. Vi er inspirert av amerikansk «craft beer» tradisjon, hvor humle ofte har hovedrollen, men går likevel ikke av veien for å brygge mer tradisjonelle tyske, britiske og belgiske øl, hvor malt og gjær får mer plass. På den måten har vi noe for enhver smak, både i puben og i gårdsbutikken.
Lidenskap
Det var lidenskapen for ølbrygging som førte Arne Marius og Jørund sammen, og som dannet utgangspunktet for Fæby Bryggeri. Vi er opptatt av å ivareta gleden og lidenskapen vi opplevde som hjemmebryggere, etter hvert som bryggingen øker i skala og omfang. Derfor utforsker vi stadig nye ølstiler, eksperimenterer med råvarer, og roterer på utvalget i puben. Det gjør det artigere for kunden å komme tilbake, og artigere for oss som brygger.
![Tappekran på bryggerhuset tappekran-bryggerhuset](http://309765-www.web.tornado-node.net/wp-content/uploads/2021/03/MAT_FAEBY_38-1.jpg)
Råvarer
For å brygge godt øl trengs det gode råvarer. Sentralt i våre øl er malt fra Bonsak Gårdsmalteri på Skogn. Tyson Weaver og Bodil Oust hos www.bonsakmalt.no leverer malt av høy kvalitet, som er med å gi våre øl særpreg samt «trøndersk terroir». Vann er også en viktig ingrediens i øl, og Leksdalsvannet har vannkvalitet i verdensklasse. I tillegg har vi tilgang på spennende råvarer på gården, som vi vil ta i bruk i økende grad framover.
![Råvarer er viktig råvarer-ølvisjon](http://309765-www.web.tornado-node.net/wp-content/uploads/2021/03/45304545_773701356302736_8440702448607166464_o.jpg)
Kompetanse
Å brygge godt øl krever kompetanse. Medeier, og maestro på bryggeriet er Arne Marius. Han startet med hjemmebrygging i 2014 og har tatt hjem en rekke utmerkelser for sine øl i både inn- og utland. I 2017 ble han Årets hjemmebrygger i Norge, hvor han vant med ølet Gjertruds julevarmer. Samme år ble han nr 3 i verdens største hjemmebryggerkonkurranse, NBC, med samme øl. Arne Marius sørger for stadig å fylle på med kompetanse, og studerte i 2020 WBA Concise Course in Brewing Technology ved Siebel Institute of Technology, som er en av verdens mest anerkjente utdanningsinstitusjoner innen brygging.
![90698665_1145790279093840_7897271420739125248_o 90698665_1145790279093840_7897271420739125248_o](http://309765-www.web.tornado-node.net/wp-content/uploads/2021/03/90698665_1145790279093840_7897271420739125248_o.jpg)
![MAT_FÆBY_40 MAT_FÆBY_40](http://309765-www.web.tornado-node.net/wp-content/uploads/2021/03/MAT_FAEBY_40.jpg)